Nyheten om Macks Ølbryggeri vurderer å flytte ut av Tromsø blir møtt med trusler om boikott av byens ølhunder.

Administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri sier til Nordlys at de eksisterende planene om en ny fabrikk innenfor Tromsøs grenser, på Tønsnes, blir for dyrt.

Nå peker Nordkjosbotn i Balsfjord kommune seg ut som den mest aktuelle plasseringen, opplyser selskapet. Mack kan spare 20-30 millioner kroner på å flagge ut av byen som har vært verdens nordligste bryggeris hjem i 131 år.

- Flytter Mack så slutter jeg pronto å drikke ølet deres
Dermed settes sterke følelser i sving. Blant sinte innlegg fra leserne av itromsø.no heter det blant annet at «da går vi heller over til Ringnes» og «flytter Mack så slutter jeg pronto å drikke ølet deres». En annen spør «Hva er Tromsø uten Mack øl og måsegg?» mens enda en slår fast at «Mack og Tromsø hører sammen».

Men flytteplanene får også støtte: «Flytt hele suppa til Svalbard, så slipper vi stanken» heter det i ett av innleggene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.