Leder Arve Bakke i Fellesforbundet mener kritikken mot statens engasjement i Aker Solutions er useriøs og bygger på en ideologisk og politisk holdning til industrien.

Han mener det ikke er noen forskjell på statens eierskap i Statoil, Hydro, DnB Nor og Aker Solutions.

– Jeg forstår godt at høyrekreftene er imot det statlige engasjementet i industrien, men det som nå skjer, virker useriøst. Som leder av det største forbundet innenfor verkstedsindustrien er jeg tilhenger av den løsningen som ble funnet for to år siden da staten tok ansvar for utviklingen av høyteknologisk industri gjennom sitt eierskap i Aker Holding, sier Bakke.

Overlater til granskingene
Han mener motstanderne av dette samarbeidet nå har forsøkt å bruke sammenbruddet i aksjekursene til å hevde at staten har tapt penger.

– Mitt spørsmål er da hva de mener om tapene i Statoil, Hydro, DnB Nor og for den saks skyld Ojefondet, sier Bakke.

– Om overføringen av eierandeler fra Aker ASA til Aker Solutions er gjort på en feil måte eller om prisen er for høy, har jeg ingen oppfatning om. Det kan vi trygt overlate til de granskingene som nå skal settes i gang, sier Bakke.

Han mener det overordnede målet for Aker Holding var å sikre arbeidsplasser langs kysten og enda viktigere: sikre at staten ble involvert på en måte som hindret at noen kunne selge selskapet ut av landet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.