Den søkkrike, men meget hemmelighetsfulle strømspekulanten Einar Aas fra Grimstad blir selve nessekongen på Aker Brygge.

I slutten av 2009 sikret han seg arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen - den ytterste delen av Aker Brygge - for 27,5 millioner kroner, skriver VG.

Sandmæl solgte med tap, etter en lang og uforsonlig konflikt med utbygger.

Les saken: Finn Sandmæl i full boligkrangel

Fra før eier Aas en leilighet vegg i vegg, og har nå ifølge avisen kontroll over hele den 342 kvadratmeter store toppetasjen i Strandpromenaden 5.

Fra sitt hjemmekontor i en villa i Grimstad har Einar Aas (39) de siste årene tjent rundt en milliard kroner gjennom spekulasjon i strømkontrakter på Nord Pool-børsen.

Les også: Har tjent én milliard på fire år

Han stiller imidlertid aldri opp til intervju og tillater ikke at noen tar bilder av ham. Ei heller i forbindelse med at han nå har sikret seg herredømme over en av Norges mest fasjonable adresser.

- Jeg har ingen kommentar. Jeg snakker ikke med journalister. Ha det bra, er det eneste Aas vil si til VG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.