Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Embret Sæter
Embret Sæter les mer

no_topic

Razzia mot norsk avfallsgigant

Undersøker brudd på arbeidsmiljøloven.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

06.00 i dag aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot Norges største renovasjonsselskap RenoNorden, etter tips om flere mulige brudd på arbeidsmiljøloven, skriver Dagbladet.no.

Selskapet er ett av Skandinavias største og håndterer husholdningsavfallet til over 2,5 millioner innbyggere i Norge, Sverige og Danmark.

- Ingenting å skjule
- Vi har ingenting å skjule. De må komme og sjekke de som måtte ønske det. Det er ingen som får dårlig betalt. Det kan jeg garantere, sier rekrutteringsansvarlig ved RenoNorden, Jan Johansen, til Dagbladet.

Arbeidstilsynet har blant annet fått inn tips om uverdige boforhold for østeuropeiske ansatte, manglende arbeidskontrakter og ulovlig overtid. I tillegg har det framkommet påstander om ansatte som har skadet seg under arbeid skal ha mistet jobben.

- Dette er påstander som jeg ikke er kjent med og jeg kjenner meg heller ikke igjen i påstandene. Dette kommer som lyn fra klar himmel. Vi har ingenting å skjule, sier Johansen fra RenoNorden.

- På bakgrunn av tipsene valgte vi i dag å foreta et uanmeldt tilsyn, sier inspektør Øystein Eriksen i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Tilsynet aksjonerte mot tre adresser, blant annet hovedkontoret til RenoNorden i Sørum kommune. Politiet deltar også i aksjonen.

Les også: Razzia i strandsonen