Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Embret Sæter
Embret Sæter les mer

Razzia mot norsk avfallsgigant

Undersøker brudd på arbeidsmiljøloven.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

06.00 i dag aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot Norges største renovasjonsselskap RenoNorden, etter tips om flere mulige brudd på arbeidsmiljøloven, skriver Dagbladet.no.

Selskapet er ett av Skandinavias største og håndterer husholdningsavfallet til over 2,5 millioner innbyggere i Norge, Sverige og Danmark.

- Ingenting å skjule
- Vi har ingenting å skjule. De må komme og sjekke de som måtte ønske det. Det er ingen som får dårlig betalt. Det kan jeg garantere, sier rekrutteringsansvarlig ved RenoNorden, Jan Johansen, til Dagbladet.

Arbeidstilsynet har blant annet fått inn tips om uverdige boforhold for østeuropeiske ansatte, manglende arbeidskontrakter og ulovlig overtid. I tillegg har det framkommet påstander om ansatte som har skadet seg under arbeid skal ha mistet jobben.

- Dette er påstander som jeg ikke er kjent med og jeg kjenner meg heller ikke igjen i påstandene. Dette kommer som lyn fra klar himmel. Vi har ingenting å skjule, sier Johansen fra RenoNorden.

- På bakgrunn av tipsene valgte vi i dag å foreta et uanmeldt tilsyn, sier inspektør Øystein Eriksen i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Tilsynet aksjonerte mot tre adresser, blant annet hovedkontoret til RenoNorden i Sørum kommune. Politiet deltar også i aksjonen.

Les også: Razzia i strandsonen

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør