Finanskrisen rammet Haakon Korsgaard beinhardt. I 2008 ble underskuddet på nærmere én milliard kroner for investoren som ble milliardær etter salget av inkassokonsernet Aktiv Kapital i 2004.

Nå, åtte måneder forsinket, foreligger regnskapet for Korsgaards selskap Olympia Holding for 2009, skriver Dagens Næringsliv.

Det viser at heller ikke 2009 ble noe godt år. Likviditetsbeholdningen i konsernet sank fra 214 til 158 millioner kroner og den bokførte egenkapitalen fra 439 til 365 millioner. Gjelden er fortsatt høy - 772 millioner kroner, hvorav 650 millioner er kortsiktig gjeld.

Tar forbehold
Men konsernets revisor tar klare forbehold.

«På grunn av svakheten i selskapets og flere datterselskapers forretningsrutiner og interne kontroll, har det ikke vært mulig å utføre alle de revisjonshandlinger vi anser nødvendige for å kunne uttale oss om eksistens, fullstendighet og verdsettelse av selskapets og konsernets eiendeler, gjeld og resultatposter», skriver revisoren.

Bryr seg lite om revisor
Haakon Korsgaard sier selskapet hans har vært i skrekkens dal, men at det nå er ute av den og på vei tilbake. Korsgaard sier han bryr seg lite om at Olympia Holdings revisor tar vesentlige forbehold til regnskapet for 2009.

- Jeg har ikke sett den revisorrapporten. Men når revisor ikke har giddet å ta kontakt med regnskapskontorene i de landene vi opererer i og i stedet tar forbehold om at regnskapet er riktig, så får han bare gjør det. Ja, vi har vært i skrekkens dal. Den tar det tid å komme ut av. Alt handler om å holde ut, men 2010 ble langt bedre. Bare aksjeposten vi eier i Aktiv Kapital har gitt oss 120 millioner i år. Og eiendomsverdiene på Balkan er utvilsomt på vei tilbake. Det gjelder også lønnsomheten innen biodrivstoff, sier Korsgaard til DN.

Olympias styre varsler i sin beretning at likviditeten er svakere enn ønskelig «og styret har iverksatt tiltak, herunder salg av verdipapirer og eiendom for å styrke likviditeten».

Les også: Korsgaard dømt til 3,5 års fengsel

Korsgaard tapte mot Ugland
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.