Altinn brøt sammen tirsdag ettermiddag og da nettsidene igjen fungerte, opplevde flere brukere at de kom rett inn på en ukjent persons side på Altinn.no. Flere personer forteller til DN.no at de fikk fri tilgang til personens sensitive opplysninger.

På Altinn-sidene var det ikke kun Det var ikke kun årets selvangivelse.

- Det ser ut som om det er mer enn kø som er problemet med Altinn.no i dag. Da jeg skulle logge meg på for å se foreløpig skatteberegning for kona, kom vi inn på en total fremmeds side med alle hans personlige opplysninger. Personnummer, selvangivelse, årsoppgaver fra husbank etc, forteller Jon Harald Tune til DN.no.

- Dette er jo et sikkerhetshull av dimensjoner!, sier Tune. Han er ikke alene om å komme rett inn på en ukjent persons side på Altinn.

Flere personer forteller at de har opplevd det samme. Ifølge VG Nett har alle som fikk innsyn sett den samme personens sensitive opplysninger.

- Når jeg nå gikk inn på Altinn sine sider for å sjekke skatteoppgjøret kom jeg rett inn på noens innloggede side. Der ser jeg fullt navn og personnummer og har mulighet til å slette og lese denne personens dokumenter, fortalte Ulrikke Mysen til DN.no i 18.30-tiden.

En DN.no-leser forteller at man også kunne se hvilket selskap mannen jobber for og navn og personnummer til mannens kone. Det er derimot usikkert om noen har fått tilgang til selvangivelsen eller andre dokumenter tilhørende den uheldige mannen. En leser forteller at man ble bedt om å logge inn da man klikket på selve dokumentene.

Skatteetaten bekrefter til DN.no at de opplever tekniske problemer med Altinn-løsningen, men at de må sjekke opp før de kan gi ytterligere kommentarer til problemene.

- Vi har fått melding om et alvorlig sikkerhetsbrudd i Altinn, løsningen er derfor stengt inntil videre, sier Live Sandven Slettebø i Skattedirektoratet.

- Løsningen stenges nå ned umiddelbart. Det har vært en nedesituasjon i Altinn tidligere i dag, og da leverandøren fikk løsningen opp på beina igjen, oppsto det en alvorlig sikkerhetsfeil som gjorde at man kom inn på denne ene brukeren. Det er sterkt beklagelig og veldig alvorlig, sier informasjonsansvarlig Jørgen Ferkingstad i Altinn.no til VG.

En annen DN.no-leser forteller at man tilsynelatende kunne slette de sensitive dokumentene. (se skjermdump under)

 



LES OGSÅ: Glemt kryss i skjemaet til Skatteetaten kostet 11 mill. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.