Rederparet Moltzau kjøper tilbake sin egen praktvilla på tvangssalg for 28 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Da huset ble lagt ut for tvangssalg i 2010, var prisantydningen 40 millioner kroner.

Den 859 kvadratmeter store Ullern-villaen ble begjært tvangssolgt første gang allerede i 2008, da det ble klart at den gjeldstyngede rederen Ragnar Moltzau jr. (71) ikke var i stand til å gjøre opp for seg.

Nå har Aase Marie Moltzau (69), Ragnar Moltzaus kone, kjøpt huset tilbake atter at hun la inn høyeste bud, 28 millioner kroner, som kreditorene aksepterte. Eneboligen har siden 1989 stått i Aase Marie Moltzaus navn.

Flere bud
Rederparet har selv bodd i villaen alle disse årene.

2. april i år – over ett år etter at boligen ble annosnert for salg – kom det inn bud flere bud på henholdsvis 25, 25.5 og 26 millioner kroner.

15. mai ble imidlertid budet Aase Marie Moltzau stadfestet av Oslo byfogdembete.

Ukjent finansieringsplan
I kjennelsen fra Oslo Byfogdembete skriver dommeren at det må antas å ha en viss prisdempende effekt på budene at det dreier seg om et tvangssalg. «...Den foreliggende takst fra 2010 er etter rettens oppfatning ikke tilpasset dagens marked. Retten anser det ikke sannsynlig at fornyede salgsforsøk vil lede til større utbytte ...».

Ifølge kjennelsen er det sammen med budet lagt frem en finansieringsplan, men hverken kjennelsen eller rederparets advokat Joar Heide går nærmere inn på hva denne innebærer.

Hvem som hjelper Moltzau med finansieringen er ikke kjent, men DN har tidligere skrevet at en kjent finansmann ifjor sommer var villig til å overta Nordeas krav mot familien. Dette ble imidlertid aldri noe av.

– Hun har funnet en mann som backer henne, og som kjøper den for henne, sier rederparets store kreditor Axel C. Eitzen til Dagens Næringsliv.

Les også: Skipsreder mister alt
(2011)

<b>Rederfamilie ribbes</b> (2010)


<b>Redervilla på tvangssalg</b>

<b>- Nordea er med på et eller annet spill her</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.