Mangemillionær og Kiwi-gründer Terje Navjord (57) har brukt noe av sin formue på å hjelpe den gjeldstyngede rederen Ragnar Moltzau jr. (71) og hans kone Aase Marie Moltzau (69) med å beholde gigantvillaen de stod i fare for å miste på Ullern i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Hjelpen har bestått i å stille 28 millioner kroner til disposisjon, slik at rederparet kunne kjøpe tilbake sin 859 kvadratmeter store bolig på tvangssalg.

– Jeg har jo hatt et ønske om å hjelpe dem, selv om jeg ikke kjenner disse menneskene personlig, sier Navjord.

– Hvorfor bruke så mye penger på å hjelpe noen du ikke kjenner?

– Det kan du si, men jeg håper og tror jeg skal få igjen pengene, da. Poenget er at de nå har fått frihet og kan styre over egen eiendom. Det kunne de ikke tidligere. Tvangssalg har hengt over dem hele tiden og nå kan de vandre frem med noe rettere rygg, sier Navjord.

- Vi fikk en hjelp som var uvurderlig i den situasjonen vi var i, sier Ragnar Moltzau jr. til DN.

Navjord, som var en av tre gründere som bygget opp lavpriskjeden Kiwi, har en formue på 650 millioner kroner, ifølge Kapital.

Det ble i mai kjent at Aase Marie Moltzau (69), Ragnar Moltzaus kone, hadde kjøpt huset tilbake etter at hun la inn høyeste bud, 28 millioner kroner, som kreditorene aksepterte. Eneboligen har siden 1989 stått i hennes navn.

Begjæring om tvangssalg skjedde første gang allerede i 2008, da det ble klart at det gjeldstyngede ekteparet ikke var i stand til å gjøre opp for seg.

Huset ble først lagt ut for tvangssalg i 2010 med en prisantydning på 40 millioner kroner.

Les mer i dagens utgave av Dagens Næringsliv

Les også:

<b>Kjøper tilbake praktvilla på tvangssalg</b>

<b>Dumper prisen på redervilla </b>

<b>Skipsreder mister alt</b> (2011)

<b>Rederfamilie ribbes</b> (2010)

<b>Redervilla på tvangssalg</b>

<b>- Nordea er med på et eller annet spill her</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.