Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ole Robert Reitan punger ut for å bli kvitt ledere i systemet sitt. Gunnar Lier
Ole Robert Reitan punger ut for å bli kvitt ledere i systemet sitt. Gunnar Lier les mer

no_topic

Rema punger ut for å bli kvitt sjefer

Reitan-systemet har ved flere anledninger de siste årene kjøpt ut ledere de ønsker å erstatte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Salgs- og markedsdirektør Cathrine Stange og eks-importsjef Øyvind Simonsen får rundt halvannen årslønn hver for å slutte, skriver Dagens Næringsliv.

Formelt sa Stange selv opp i sommer, etter at stillingen hennes forsvant fra organisasjonskartet - og arbeidsoppgavene ble flyttet over til andre. Simonsen sluttet i mai i stillingen som leder for Remas importselskap, Rema Trading.

Heller ikke han hadde noen ny jobb da sluttavtalen ble inngått, men er nå i gang som selvstendig konsulent. I løpet av sine seks år i Rema Trading var Simonsen med på å bygge opp selskapet til å bli en importkjempe - med 138 millioner kroner i overskudd ifjor.

Ingen av avgangene til Stange og Simonsen var initiert av dem selv. Tvert om skal begge ha fått beskjed om at Rema ønsket at de forlot skuten, og at det var ønskelig at det skjedde fort, etter det Dagens Næringsliv vet.

Simonsen fikk med seg en etterlønnsavtale som i sum tilsvarte mer enn halvannen årslønn, og Stanges sluttpakke skal også være i samme sjiktet.

Har gjort flere organisasjonsgrep
Å kjøpe ut sentrale ledere ved hjelp av rause etterlønnsavtaler er gjort minst en håndfull ganger de siste årene, skriver DN. Enkelte skal ha fått opp til to års etterlønn.

Hverken Stange eller Simonsen ønsker selv å oppgi størrelse på sluttpakker - eller kommentere DNs opplysninger om at det var arbeidsgiveren som ønsket dem ut.

- Reitan-systemet kjøper ut ledere de ikke ønsker å ha med videre, sier en sentralt plassert kilde til DN.

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan mener det ikke ligger noen dramatikk i at Stange og Simonsen slutter. Han har i det siste gjort flere grep i organisasjonen, og samlet flere funksjoner i morselskapet Rema - i stedet for i datterselskapene.

Les også: Gullår for Rema-kjøpmenn

- Dette kan markere slutten på et 30 års langt bullmarked