Borgarting lagmannsrett har kommet frem til at norsk lov gjelder for Ryanair-ansatte som jobber med base i Norge.

21. august slo de fast i en dom at rettssaken som den tidligere ansatte italienske flyvertinnen Alessandra Cocca har anlagt mot flyselskapet skal gå i Norge, og behandles etter norske lover.

Dette får Ryanairs Michael O´Leary til å se rødt. Torsdag gikk han på en pressekonferanse i Oslo gjennom en lang liste over alle feilene han mener lagmannsretten har gjort i forbindelse med behandling av saken, og han nekter å gi seg:

- Vi anker saken til Høyesterett, sier han.

Ryanair kalte avgjørelsen "bisarr" da den ble kjent, men motparten Parat er ikke redd for at saken nå havner i rettssystemets øverste instans.

- Dommen i lagmannsretten er god nok. Men om vi får en dom også i Høyesterett, vil den være endelig og aldri mer tvil. Det vil også gi enda større tyngde inn mot resten av EU, og sannsynligvis påvirke EU-retten, sa nestleder Vegard Einan i Parat til DN.no for en uke siden.

Les også: Ryanair må følge norsk lov i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.