Rettssaken etter Europas største dopingopprulling startet i formiddag i Sør-Trøndelag tingrett.

Sju menn i 20-, 30-, og 40-årene sitter på tiltalebenken og risikerer over ti års fengsel om de blir dømt etter tiltalen. Seks av de sju er tiltalt etter den såkalte mafiapragrafen, for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe.

Flere av de tiltalte svarte ja på spørsmål fra dommer Rune Lium om de erkjenner helt eller delvis straffskyld, men alle nektet for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe.

Mannen som skal ha stått for store deler av dopingproduksjonen, Kjetil Auren Nilsen, erkjente i retten produksjon, oppbev#229 og sending av enorme mengder dopingmidler.

Ifølge politiet er Auren Nilsen en av fire hovedmenne i dopingnettverket Anabolic Forums, og skal ha produsert over tre millioner dopingtabletter fra 2003 til 2012 på to adresser i Trondheim.

Dopingmidlene skal ha blitt produsert på vegne av de tre øvrige politiet mener er hovedmenn i avsløringen, Gunnar Strand Jacobsen, Robert Eilertsen og Torbjørn F. Mork

Eier og grunnlegger av Kaliber Gym i Trondheim Gunnar Strand Jacobsen nektet straffskyld for alle forhold i tiltale i retten.

Grunnlegger av trenings- og kostholdsbloggen Fitnessbloggen, Robert Eilertsen, erkjente delvis straffskyld etter tiltalen, mens Torbjørn F. Mork nektet straffskyld for samtlige tiltalepunkter.

Bak høye sikkerhetsmurer skal dopingmidler for flere titalls millioner kroner ha blitt omsatt siden starten på 2000-tallet til politiet aksjonerte mot dopingmiljøet i februar 2012, etter avsløringer i Dagens Næringsliv.

Oppgjør for dopingmidlene skjedde med kontanter som ble sendt til forskjellige postboksadresser, etter sirlige instruksjoner. Dopingmiljøet har hatt sitt hovedsete i Trondheim.

Tross storstilt etterforskning har ikke politiet klart å spore mer enn rundt halvannen million av pengene.

Rundt 130 personer har vært siktet i forbindelse med dopingopprullingen som er den største polititilslaget mot dopingmiljøet i Europa noen gang. Rundt 20 av dem har vært siktet etter den såkalte mafiaparagrafen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.