– Jeg har hatt meglertopper som har klikket i vinkel når pappaperm er bragt på banen i jobbintervjuer, det er ansett som helt urimelig, sier hodejeger Monika Dypeng.

Dypeng er daglig leder i hodejegerfirmaet Hermes Headhunting som har spesialisert seg på rekruttering i finansbransjen. Hun forteller at det heller ikke blir godt mottatt at kandidatene har tatt ut permisjon tidligere.

- Jeg har aldri hørt om en megler som har tatt full pappaperm sier hun.

Ifølge Dypeng handler det om en bransjekultur. Hun tror det er minst vanlig med permisjon i meglerhusene som ikke har en bank i ryggen, og at normalen er én til to uker i den grad det tas ut permisjon.

Fedrekvoten er redusert fra 14 til 10 uker for barn som er født 1. juli 2014 eller senere. Denne uken foreslo familie- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) at foreldre skal kunne overføre permisjon fra den ene til den andre uten dokumentasjon, kontroll eller sanksjoner. Forslaget blir mottatt med jubel i finansbransjen.

– Jeg har aldri hørt om noen flinke meglere som har tatt permisjon, sier en av Norges best betalte aksjemeglere til DN.

Har du tips og innspill om dette tema, ta kontakt med DNs journalister Jorunn Sofie Aartun og Linn Karen Ravn

Les også på DN.no:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.