Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
RAMMES AV SANKSJONER. Carlsberg.
RAMMES AV SANKSJONER. Carlsberg. les mer

Øl

Russiske handelssanksjoner rammer Carlsberg

Den danske bryggerigiganten Carlsberg skrur ned forventningene til 2014 på grunn av krisen i Russland, skriver konsernet i halvårsregnskapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Selv om Carlsberg har bryggerier i Russland og brygger med lokale råvarer, fører krisen til mindre konsum av det danske ølet i Russland.

Bare i første halvår i år har det blitt solgt 6-7 prosent mindre øl på det russiske markedet. Fallet skyldes usikkerhet rundt landets økonomi, og i tillegg ble salget i juni rammet av dårlig vær, skriver Carlsberg i regnskapet.

Også salget i Ukraina lider. Ølmarkedet falt med 10 prosent, noe som skyldes den usikre situasjonen i landet og en økning på 43 prosent i skatten på øl på, ifølge regnskapet.

Carlsberg vil likevel fortsette å investere i Øst-Europa, fastslår konsernsjef Jørgen Buhl Rasmussen.

- Teamet vårt i Øst-Europa gjør en fremragende jobb med å redusere virkningene av aktuelle markedsutfordringer. Dessverre vil ølmarkedet i Øst-Europa bli påvirket ytterligere og det vil påvirke konsernets overskudd negativt i år, sier han.

Næringsliv Carlsberg Russlands boikott Øl
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.