(Ny-Hellesund i Søgne i Vest-Agder) - Det kan ikke være noen tvil om at Vårherre holder en beskyttende hånd over oss i dag, sier investoren Christen Sveaas i det Redningsselskapets ny båt – betalt av Sveaas - blir døpt.

Christen Sveaas (58) har gjennom Viking Supply Ships bidratt med seks av de ti millionene Redningsselskapets nye skøyte har kostet å bygge. Dermed har han også kunnet bestemme at båten skal hete Bendt R. Rasmussen (1926-2010) – oppkalt etter skipsrederen (fetter til den mer kjente Einar Rasmussen) som startet Viking Supply i 1974.

Og onsdag ettermiddag var det dåp med Bärbel Rasmussen, Bendts enke, som gudmor i Ny-Hellesund i Søgneskjærgården vest for Kristiansand. Med shantykor, fullriggeren Sørlandet og en rekke gjester fra shippingmiljøene på Sørlandet. Og i strålende sol.

- Det er bare helt fantastisk. Og jeg er sikker på at Bendt ser ned på oss nå i dette klarværet.

- Var det noen gang aktuelt å kalle opp båten etter deg og ikke etter Bendt R. Rasmussen?

- Etter meg? Skulle jeg betale masse penger for å få mitt navn på båten? Nei, er du gal. Det har aldri vært i mine tanker.

Mest robåter

Som kvart mandalitt har Sveaas gode sommerminner fra Sørlandet. Men foreldrene var ikke båtmennesker.

- Det er ikke jeg heller.

- Du eier ingen lystbåt?

- Vi eier mange skip, men ingen lystbåter, nei. Kun robåter. I ferskvann.

Likevel har Sveaas altså valgt å donere noen millioner til Redningsselskapet til båten på snaut 14 meter som gjør 37 knop.

- Jeg synes rett og slett dette er en fin måte å ære Bendt på. Og en fin måte å markere 40-årsjubileet til Viking Supply.

Og i kveld er det fest hos Bølgen & Moi på Verftet i Ny-Hellesund.

Tidligere har blant andre Hans Henrik Horn, Einar Staff, Per W. Fossum, Inge Steensland, Ulstein Group, Seatrans, AP Møller og Eckbos legater bidratt med millionbeløp til bygging av nye redningsskøyter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.