Olsen tar imot meldingen om at KrF sier nei til økt momsgrense for netthandel fra utlandet med lettelse - og glede.

– Det har også vært store bevegelser i Venstre i denne saken. Her opplever vi at tunge politikere tenker seg om og forstår at det forbrukerpopulistiske forslaget fra FrP ville føre til bortfall av tusenvis av arbeidsplasser, sier han.

Liten Høyre-entusiasme?

Steinar J. Olsen var for en del år siden selv lokalpolitiker for Høyre i Kristiansand. Han har de siste par ukene drevet et aktivt lobbyarbeid for å få både Høyre og andre partier til å gå imot forslaget.

– Jeg har snakket med mange politkere, også fra Høyre. Og jeg må si at jeg ikke har akkurat har merket noen entusiasmen hos dem, altså, sier han.

– Har du hele tiden trodd at forslaget ville falle?

– Nei. Da det først ble fremmet, ble det jo også alvor. Da er det også alltid en risiko for at det blir gjeldende politikk. Men jeg har hatt en god magefølelse siden midten av forrige uke. Mitt inntykk er at politikerne har forstått alvoret. Og nå er jeg bare veldig glad for at forslaget trolig faller. Det er en gledens dag for alle som er opptatt av å beholde norske arbeidplasser, sier Olsen.

Sier nei til ny tollgrense for netthandel

Skatteprofessor: Næringsfiendtlig populisme

Les også:

«Drillo» gikk på sportsklær-smell: – Så vidt jeg vet gikk selskapet konkurs  

- Dette er helt «House of Cards»

Nå er dette det store spørsmålet i norsk økonomi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.