35 prosent av ungdomsskoleelever velger spansk som fremmedfag. Av disse tror syv av ti at de får bruk for språket i jobbsammenheng, skriver forskning.no.

Men det er tyskkunnskaper norske bedrifter etterspør. 14 prosent ønsker seg ansatte som kan språket, mot bare 4 prosent som oppgir at de vil ha ansatte som kan spansk, ifølge en spørreundersøkelse gjort av forskningsinstituttet NIFU for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

- For oss i næringslivet er det bra at de velger ut fra hvilket språk de kan få bruk for i arbeidslivet. Men da må de bli realitetsorienterte om hva som faktisk er behovet. Spriket mellom oppfatningen til elevene og bedriftsledernes behov gir grunn til ettertanke, sier direktør Arne Turmo i NHOs kompetanseavdeling.

Språkkunnskaper blir også nedprioritert ved ansettelser. Bedriftene oppgir i undersøkelsen at fremmedspråk har «liten betydning» og «en viss betydning». Ferdigheter innen IKT og markedsforståelse har større betydning, oppgir bedriftene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.