Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
E.C. Dahls bryggeri i Trondheim. Foto: Pressefoto/Carlsberg.
E.C. Dahls bryggeri i Trondheim. Foto: Pressefoto/Carlsberg. les mer

Øl

Carlsberg punger ut for norsk ølsenter

Carlsberg-eide Ringnes skal investere 110 millioner kroner i et ølsenter og bryggeri for lokaløl i Trondheim.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Investeringen er en av Ringnes´største noensinne, og ble offentliggjort under et allmøte ved Ringnes bryggerianlegg i Trondheim,  E. C. Dahls Bryggerier, tirsdag ettermiddag  - med Trondheims-ordfører Rita Ottervik, Ap, til stede.

Ringnes skal anlegge nye bryggerilinjer for tapping av lokaløl og trønderpilsen E. C. Dahls, på engangs-glassflasker. Selve ølsenteret skal inneholde mikrobyggeri, bryggeripub, restaurant, besøks – og konferansefasiliteter. Driften av serveringsstedene skal den kjente Trondheims-restauratøren Roar Hildonen står før.

Trønderpils

- Målet er å befeste E.C. Dahls som både Ringnes’ og Norges kraftsenter for øl – et kraftsenter som videreutvikler norske øltradisjoner og håndverksøl, og som kan bli et nytt, attraktivt tilbud for byen, innbyggerne og besøkende, sier Ringnes-sjef Jacek Pastuszka.
I tillegg til at lokalølet skal produseres i Trondheim, skal også flaske- og fatvarianten av E. C. Dahls-ølet tappes samme sted. Produksjonen av E. C. Dahls boksøl vil samtidig bli avsluttet i Trondheim og flyttet til Ringnes anlegg på Gjelleråsen, utenfor Oslo.

Mistet brusen

Ringnes-eide E. C.  Dahls Bryggeri har vært under press i lengre tid, og Ringnes har tidligere bestemt å flytte brusproduksjonen fra Trondheim til  Gjelleråsen i løpet av 2015. Minst 120 trønderske bryggeriarbeidere vil i den forbindelse mistet jobben.
Ringnes har samtidig lovet satse på ølproduksjon i Trondheim, og tirsdag kom pengene og løftene.

Ølbryggingen vil sysselsette rundt 100 personer. Det betyr trolig ingen nye arbeidsplasser, men vil kompensere for de som blir borte når boksproduksjonen avsluttes i Trondheim.

Les også:

Analytikere: Tror DNB-sjefen inviterer til utbytte-fest

- Supersyklusen er over  

Næringsliv Trondheim Ringnes Bryggerier Øl
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.