Bioteknologiselskapet Ultimovacs har utviklet en kreftvaksine UV1 der prinsippet er å få immunsystemet til å angripe kreftcellene, uansett krefttype.

Største eier i selskapet er investor Bjørn Rune Gjelsten sammen med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse og investeringsselskapet Inven 2 eid av Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus.

Nå går Stein Erik Hagen sammen med Sundt-arvingene inn med 45 millioner kroner i Ultimovacs, som før emisjonen ble priset til 320 millioner kroner, skriver Finansavisen. Hagens andel er 21 millioner.

Hagen fortalte i et intervju med Dagens Næringsliv på nyttårsaften i 2011 at han selv hadde fått prostatakreft. Han reiste til USA for behandling, og Hagen har senere bekreftet at operasjonen var vellykket.

Administrerende direktør Nils Selte i Hagens investeringsselskap Canica gir overfor Finansavisen utttrykk for at de har stor tro på både investeringen og Ultimovacs:

- Vi mener selskapet er godt posisjonert til å lykkes med sin innovative immunterapi.

 

Les også: Gjelsten sier heller nei enn ja

 
Det nærmeste man kommer evig ungdom  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.