Da riggselskapet Odfjell Drilling ble børsnotert høsten 2013 ønsket konsernsjef Simen Lieungh (54) å vise at han trodde på det de gjorde, og lånte 40 millioner kroner for aksjekjøp i selskapet, skriver Finansavisen.

Siden har riggmarkedet gått rett i dørken, aksjekursen har stupt nesten 80 prosent, og Lieunghs papirtap er i dag på 31 millioner kroner.

Millionene ble ifølge avisen lånt av majoritetseier Helene Odfjells (49) selskap Odfjell Partners som kontrollerer 71 prosent.

- Det stemmer det, men jeg har ikke tenkt til å selge noen aksjer. Det er en risiko å ta, mer er det ikke å si, sier Lieungh til Finansavisen.

Skulle han havne i økonomisk krise, blir han neppe hjemløs da han ifølge avisen har overført både hus og hytte på kona.

Helene Odfjell ligger uansett neppe søvnløs over risikoen for å lide tap på aksjelånet til Lieungh. Det utgjør nemlig småpenger i forhold til de papirverdiene hun selv har sett fordunste siden børsnoteringen.

Lillesøster solgte

Hun var Norges rikeste kvinne i 2013, men nå er verdier for ubegripelige 4,5 milliarder kroner forsvunnet etter at kursen i Odfjell Drilling har kollapset, skriver Bergens Tidende.

Trolig har ingen med opphav fra Vestlandet hatt et større verditap i løpet av så kort tid, ifølge bt.no.

Men noen har virkelig grunn til å juble. Og det er lillesøster Marianne Odfjell (44) som i forbindelse med børsnoteringen solgte sin aksjepost på rundt 30 prosent og skuffet inn 2,35 milliarder kroner.

Hun ville vært nesten 1,9 milliarder kroner «fattigere» hvis hun hadde beholdt sine aksjer i riggselskapet.


Les også: Over 100 kan miste jobben i Odfjell

 
Fortsatt svakt marked for Odfjell

Odfjell Drilling rammet av lavere etterspørsel

 
Lyktes på tredje forsøket  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.