SAS og Cabin Attendants Union (CAU), som organsierer en stor del av SAS' danske kabinansatte, er langt fra enige om det videre forløpet etter den over tre døgn lange streiken, som ble avsluttet mandag formiddag.

- Nå har vi normalisert situasjonen, så blir det selvfølgelig nye forhandlinger, sier nestformann i CAU, Jean Pierre Schoumberg til Check-in.dk.

Hos CAU regner man med at partene gjenopptar forhandlingene om vilkårene for de 147 kabinansatte som skal overføres fra SAS til Cimber sammen med SAS' 12 CRJ-900-fly og rundt 130 piloter og 20 administrative ansatte.

Det var et sammenbrudd i forhandlingene onsdag i forrige uke som utløste helgens arbeidsnedleggelse.

Men SAS er ikke innstilt på å fortsette forhandlingene:

- Nå er det gjennomført en virksomhetsoverdragelse. Derfor er det ikke behov for å gjennomføre forhandlinger, understreker konserndriftsdirektør Flemming Jensen i SAS.

Medarbeiderne det dreier seg om ble formelt overflyttet til Cimber 1. mars.

Har tapt mange millioner

SAS har tapt mange millioner kroner de siste dagene på over 100 avlyste flyvninger og er ivrige etter å få i gang trafikken som normalt igjen. Hvor mye SAS har tapt nøyaktig, mener Jensen det er altfor tidlig å si noe om.

Tirsdag forventer SAS kun mindre justeringer og uregelmessigheter i flytrafikken til og fra København. Onsdag forventer SAS stort sett normalt trafikkprogram.

SAS nekter imidlertid å ta tilbake 27 danske kabinansatte som ble suspendert under konflikten.

Bakgrunnen for at disse ikke får lov til å komme tilbake, er anklager om at de har sjikanert kolleger som valgte å gå på arbeid under konflikten.

- Vi har sett noen av våre ansatte stoppe kolleger og fortelle dem at de ikke skulle møte opp på arbeid. I tillegg har vi blant annet sett Facebook-oppdateringer og sms-er som oppfordret til å utebli fra arbeidet, sier SAS' pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen: SAS lukker døren for 27 ansatte

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.