Flygerne i Ryanair gir de streikende Norwegian-pilotene sin helhjertede støtte og oppfordrer alle andre selskaper og piloter til å holde seg unna oppdrag for Norwegian mens streiken pågår.

Flygerforeningen i Ryanair sendte ut en pressemelding tirsdag der de kommer med uforbeholden støtte til sine kolleger i det norske flyselskapet, skriver Dagbladet.

– Flyselskapenes kappløp mot bunnen ved å fastsette ikke bærekraftige betingelser må motkjempes. Aksjonen til NPU-pilotene som arbeider for NAS for å beskytte normale arbeidskontrakter og betingelser, fortjener full støtte fra alle arbeidere i Europa, skriver Ryanair Pilot Group i pressemeldingen.

Advarer

Foreningen skriver videre at ethvert forsøk fra Norwegian på å søke støtte hos andre flyselskaper eller fra NAS' egne piloter i andre land, må bli avvist.

Ryanair-flygerne advarer samtidig mot dårligere sikkerhet i lufta dersom Norwegian lykkes med å tvinge fram dårligere avtaler for pilotene.

– Det er ikke bare flygere som er engasjert i slike forsøk på å organisere arbeidslivet. Støtten til konflikten fra LO og Unio her hjemme, med alle yrkesgruppene som sorterer under dem, sier en del om hvor bredt dette engasjerer, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til Dagbladet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kjos får eposter med skryt fra piloter