Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
TAPTE 50 MILL. Streiken i Danmark ble dyr for SAS. FOTO: Pressefoto
TAPTE 50 MILL. Streiken i Danmark ble dyr for SAS. FOTO: Pressefoto les mer

SAS

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet

334 flyvninger ble innstilt da de danske kabinansatte la ned arbeidet forrige helg. Det ga SAS en «ekstrasmell» på 50 millioner svenske kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

24. februar og mellom 27. februar og 2. mars måtte SAS innstille 334 flyvninger til og fra København på grunn av en arbeidskonflikt med de danske kabinansatte tilknyttet fagforeningen CAU.

Dét ble dyrt for flyselskapet og beregnes å påvirke SAS-resultatet med cirka 50 millioner svenske kroner, står det i selskapets kvartalsrapport.

- Den streiken fikk vi midt i fanget - og den var helt urimelig, sier SAS-direktør Eivind Roald til DN.

Bakgrunnen for arbeidskonflikten var at SAS vil flytte 147 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe de ansatte fryktet kunne bety dårligere arbeidsvilkår. Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet.

Mandag var imidlertid de kabinansatte tilbake på jobb.

- Ingen endringer

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet. De ansatte hadde overhodet ingen grunn til å legge ned arbeidet. De kabinansatte dette gjelder er overført til Cimber på samme lønnsbetingelser og samme kollektivavtale som de hadde fra før. Det er ingen endringer i noe! sier Roald.

1. mars ble de kabinansatte overført til Cimber. Eivind Roald er ikke redd for at de skal gjenoppta konflikten på et senere tidspunkt:

- Nei, jeg er ikke det. Denne saken er nå avsluttet, sier han.

Les også: De kabinansatte i Danmark: Vi skal forhandle mer SAS: Nei, det skal vi ikke

SAS gikk på en ny smell i sitt regnskapsmessige første kvartal (SAS har avvikende regnskapsår) Flyselskapet fikk et resultat før skatt på minus 836 millioner svenske kroner: Ny stor SAS-smell

 

 

 

Næringsliv Danmark Luftfart SAS
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.