The Sunday Times skriver mandag at Norwegian antas å stå bak selskapet Westforce Aviation, som angivelig har til hensikt å unngå problemer med selskapets transatlantiske ekspansjon.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian opplyser imidlertid til TDN Finans mandag at Westforce Aviation er et ledd i Norwegians vekst i Storbritannia, og har ikke noe med ruter til USA å gjøre.

«UK og Gatwick er der Norwegian vokser mest for tiden, og vi har planer for mange nye ruter til for eksempel Sør-Afrika og land i Asia. India er ett eksempel der vi trenger tilgang til bilaterale avtaler. Så dette er bare et ledd i det arbeidet, det har ikke noe med USA å gjøre. Til og fra USA er det Open Skies», skriver Skånvik i en epost til TDN Finans.

Westforce Aviation søkte i januar til de sivile luftfartsmyndighetene i Storbritannia om lisens for å fly charter og rutetrafikk, ifølge Sunday Times.

«Det er bare et midlertidig selskap satt opp av et advokatfirma som jobber med tilrettelegging. Det er ikke et selskap i Norwegian strukturen pt», opplyser Skånvik.

Les også:
Norwegian stiger på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.