Det skriver IR-direktør Marianne Moe i Telenor i en epost til TDN Finans mandag kveld.

-Vi er i nær dialog med Kommisjonen, og har god tro på at transaksjonen vil bli godkjent, skriver Moe.

Hun forklarer at formelt sett kan enhver transaksjon som meldes til Kommisjonen enten bli i) klarert, ii) klarert på vilkår eller iii) forbudt.

-Transaksjonen ble meldt til Kommisjonen 27. februar, og Kommisjonen er nå i Fase I undersøkelse av transaksjonen. Fase I utløper 8. april 2015, skriver hun.

Kommisjonen er nå i fase I-undersøkelse av transaksjonen.

Fase I utløper 8. april 2015.

I en artikkel i Financial Times søndag advarer konkurransekommissær Margrethe Vestager i EU om at fusjoner innen telekomsektoren ikke må gå ut over «rimelige priser» for forbrukerne. Dette antyder at oppkjøp vil møte tøffere EU gransking fremover, skriver avisen.

Vestager viser i intervjuet blant annet til fusjonen mellom Telenor og Teliasonera i Danmark.

Vestager sier i intervjuet at hun ønsker å utfordre bransjen på koblingen mellom konsolidering og økte investeringer, noe hun mener å se flere eksempler på at ikke er tilfellet.

-Transaksjonen vil resultere i en robust operatør som blir i stand til å øke sine nettverksinvesteringer, og også investere mer i brukervennlige tjenester. Dette vil komme både danske kunder og det danske samfunnet til gode, skriver Moe.

 

Les også: Kritisk til Kinas nye solkonge

Flygerne fortviler over streikebryteri og kritiserer fagbevegelsen for passivitet

To grunner til å vente med feriebooking til streiken er over (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.