– Vi må selvsagt forberede oss på det verste, og vi har avlyst 20 restaurantkampanjer i Kinas tre største byer i april, sier Sjømatrådets direktør i fastlands-Kina og Hongkong, Sigmund Bjørgo, til Aftenposten.

Onsdag varslet Kina at det innfører nye restriksjoner på import av norsk laks. Konsekvensen er at importen av hel laks med hode fra Sør-Trøndelag, Nordland og Troms stanses fra mandag.

For laks fra andre fylker i Norge krever kinesiske myndigheter garantier i norske eksportattester på at fisken er fri for pankreassykdom (PD) og virus som kan forårsake sykdommen infeksiøs lakseanemi (ILA), opplyser Mattilsynet. Dette kravet vil gjelde fra 18. april.

– Ingen tvil, dette kan gå mot full stopp om ikke det blir en løsning i dialogen mellom norske og kinesiske veterinærmyndigheter, sier Bjørgo. (©NTB)

Les mer:

Her er de nye vekstreglene for fiskeoppdrett

Miljøstrid i forkant av havbruksmeldingen

Laksenæringen: - Myndighetene må ordne opp med Kina

Nye kinesiske restriksjoner på lakseimport fra Norge

 

Les også på DN.no nå:

Norske myndigheter advarer mot hotellspionasje

Har fått Gwyneth Paltrow på tråden

Og se videoen som gjør deg glad:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.