Trond Mohn (71) finansierer et nytt idrettsanlegg til omlag 300 millioner kroner i Åsane, en av Bergens største bydeler, skriver bt.no.

- Trond Mohn har gravd veldig dypt i bingen. Det er vi veldig takknemlige for. Dette er en stor dag for Åsane og Idretts-Bergen, sier Dag Skansen, gruppeleder for Høyre og leder av finanskomiteen i Bergen bystyre til BT.

Fratrukket tippemidler og momskompensasjon, blir nettkostnaden på rundt 220 millioner kroner. Trond Mohn har tatt på seg å betale hele den summen, skriver avisen.

Midlene kan gjøre Myrkdal Idrettspark til en realitet i løpet av 2018. Anlegget vil inkludere en flerbrukshall med håndballbane, is-og curlinghall, og klatre- turn og fysakarealer. Myrdal gress, Åsane fotballs hjemmebane, vil også bli oppgradert til kunstgress.

Trond Mohn har ved en rekke tidligere anledninger gitt store pengegaver til medisinsk forskning i Bergen og Tromsø, samt flere idrettsanlegg og ballparker på vestlandet.

Etter at næringslivtoppen ifjor solgte familievirksomheten til svenske Alfa Laval for omlag 13 milliarder kroner bekreftet han at veldedigheten ville fortsette.

Da han kjøpte ut sønnen Frederik W. Mohn av familieselskapet i desember ifjor, sørget han så også for at en milliard kroner ble gitt Bergens Forskningsstiftelse.

Les også:
Bekrefter gigant-oppkjøp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.