Statnett og National Grid signerer torsdag samarbeidsavtale om å bygge verdens lengste undersjøiske strømkabel, som skal legges mellom Storbritannia og Norge, ifølge en melding torsdag.

Avtalen innebærer endelig investeringsbeslutning og prosjektet går dermed inn i byggefasen. Den 730 kilometer lange sjøkabelen med en kapasitet på 1.400 MW blir den første direkte koblingen mellom de to landenes kraftmarkeder.

Total investeringskostnad for prosjektet vil være på 1,5-2 milliarder euro. NSN Link eies av norske Statnett og det britiske energiselskapet National Grid, som begge har en andel på 50 prosent.

Avtalen blir undertegnet i den britiske ambassaden i Oslo i ettermiddag.

Kabelen til Storbritannia vil gå fra Kvilldal i Rogaland til Blyth i Storbritannia og blir verdens lengste undersjøiske kabel av denne typen.

Det ble ifjor høst gitt grønt lys for kabler som knytter norsk vannkraft til Tyskland og Storbritannia.

Les også:
Britisk støtte til Jemen-operasjon  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.