Det ble registrert rekordmye skrei i 2014 og 2013, og i år har mengden gyteklar skrei sunket med 30 prosent, viser en kartlegging Havforskningsinstituttet har gjennomført.

Forskningsfartøyet Johan Hjort kartla gyteinnsiget av skrei i perioden 20. mars til 4. april ved hjelp av ekkolodd. Sammenlignet med fjoråret viser at det er størst mengde skrei rundt Røst og ved Øst-Lofoten. Ved Yttersia og Vesterålen er imidlertid antallet betydelig lavere i år enn i fjor, men det er ingen grunn til bekymring, ifølge Havforskningsinstituttet.

– Til sammenligning ser årets toktindekser ut til å være over de to gode årene 1992 og 1993, skriver toktleder Knut Korsbrekke i en pressemelding

 

Les også: DNB-sjefen: Derfor mislykkes norske gründere

Nå kommer krone-smellen

Gir ikke lån til folk fra Hønefoss

Facebook ansetter norgessjef  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.