Administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng (53) i revisjonsselskapet KPMG går av, opplyser selskapet i en pressemelding mandag kveld.

«Noreng og styret har konkludert med at ulike syn på gjennomføringen av strategien gjør det vanskelig for ham å fortsette som leder av selskapet», heter det i pressemeldingen.

Styrets leder, Tom Myhre, vil fungere som arbeidende styreformann inntil videre.

- Jeg ønsker å rette en stor takk til Stein-Ragnar for den innsatsen han har gjort for KPMG gjennom mange år. Hans tydelig lederskap har vært viktig for utvikle selskapet til å bli et ledende kompetansehus. Jeg beklager at han ikke skal være med videre, sier Myhre i pressemeldingen.

Noreng har ledet KPMG i de siste seks årene og har vært i selskapet i 25 år.

- Det har vært et privilegium å lede et selskap med så mange spennende kunder, en sterk merkevare og mange fantastiske, dyktige mennesker, sier Noreng i pressemeldingen.

Går ut av partnerskapet

Kommunikasjonsdirektør Guro Steine i KPMG opplyser i en e-post til DN at Noreng etter eget ønske også trer helt ut av partnerskapet i selskapet. Noreng er en av totalt 84 partnere i den norske virksomheten.

«Som partner er han omfattet av en ordinær aksjonæravtale som gjelder alle partnere», skriver Steine.

Ifølge selskapets åpenhetsrapport for 2014 foreligger det «ingen avtaler omgodtgjørelse ved fratreden som partner». Som administrerende direktør har Noreng imidlertid en stillingsavtale med selskapet som regulerer hva som skjer ved fratreden som administrerende direktør.

1000 ansatte

KPMG har rundt 1000 ansatte fordelt på 25 kontorer i Norge. Selskapet er en leverandør av regnskaps- og rådgivningstjenester.

Ved utgangen av september ifjor var det totalt 84 partnere som sto som eiere av selskapet i Norge. Det norske KPMG-konsernet hadde i regnskapsåret 2013/2014 en samlet omsetning på 1,3 milliarder kroner. Rundt 60 prosent av omsetningen kommer fra revisjonsvirksomheten.

På verdensbasis har KPMG virksomhet i rundt 150 land.

Les også:

Dollar-rallyet: - Verden blir delt inn i vinnere og tapere

Oljeselskap kutter 35 fast ansatte  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.