I 2014 var for første gang nettaviser mer populære enn papiraviser, viser tall fra Norsk mediebarometer.

Mediebarometeret ble publisert av Statistisk sentralbyrå (SSB) tirsdag. Ifølge oversikten var det en nedgang i lesingen av trykte medier blant personer i alderen 9 til 79 år i fjor. I 2013 leste 51 prosent av befolkningen én eller flere trykte aviser en gjennomsnittsdag. I 2014 hadde den papiravislesende andelen falt til 49 prosent.

Ifølge SSB føyer nedgangen seg inn i en utvikling som har pågått lenge. I 1997 var andelen papiravislesere på 84 prosent.

SSB-tallene viser samtidig at stadig flere leser avisenes internettsider, og at nettavisene definitivt har gått forbi de trykte avisene i popularitet. Leserandelen en gjennomsnittsdag var 54 prosent i 2014.

Les også:
Kan fremskynde et norsk rentekutt
Superrikinger vil redde seg selv fra døden  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.