Norwegian-sjef Bjørn Kjos lokker i et brev til amerikanske myndigheter med flere jobber for amerikanere dersom flyselskapet får trafikkrettigheter i USA.

I brevet stilet til USAs transportminister Anthony Foxx og utenriksminister John Kerry skriver Kjos at selskapet kan bidra til å innfri president Barack Obamas mål om å skaffe «hundretusener av nye amerikanske jobber i turistindustrien», skriver Aftenposten.

Flyselskapet Norwegian har ventet i 15 måneder på å få lisens for USA-satsingen sin. I brevet som nå er sendt ber Kjos om å få en snarlig løsning.

Bjørn Kjos skriver at Norwegian regner med å ha fraktet 14 millioner passasjerer til USA innen 2020, noe som vil skape økt handel og økt sysselsetting gjennom økt turisme.

Selskapet opplyser også at de har planer om å opprette en tredje base i USA. I tillegg til New York og Fort Lauderdale vurderes Los Angeles eller San Francisco.

Fagforeninger har protestert mot at Norwegian vil fly med delvis asiatisk personell. I brevet påpeker Norwegian at deres planer for en stor USA-satsing vil innebære at de nesten uten unntak vil bruke kun europeisk og amerikansk personell på avgangene.

Selskapet understreker også at det vil bli behov for ansettelser av amerikanere, og at disse vil få anledning til å søke om fast jobb etter en prøveperiode. Selskapet understreker at det ikke bruker personell som opererer som selvstendig næringsdrivende og leier seg ut til flyselskaper.

 

Les også: Slik er boligprisene i mai

Asia i dag: Rømmer fra Kina

Her kan de snart sette gull i banken og få renter

Smell for Ap på ny meningsmåling(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.