Fiskeridirektoratet har satt i gang kartlegging og skadebegrensende tiltak i vassdrag i Hardanger og Sunnhordland etter rapporter om mye rømt oppdrettsfisk i området. Direktoratet vurderer situasjonen som alvorlig.

Det fremgår av en pressemelding fredag.

Meldingene som Fiskeridirektoratet har mottatt de siste to ukene gjelder relativt stor fisk, de fleste 6-8 kilo. Fangstene strekker seg geografisk fra Granvin til Etne og Langenuen, skriver direktoratet.

Kilden til rømmingen er fortsatt ukjent. Fiskeridirektoratets regionkontor har innhentet dokumentasjon fra aktuelle oppdrettere, og det arbeides videre med å gå gjennom dette materialet.

«På bakgrunn av at mye av fisken er moden og at omfanget av rømmingen er ukjent, vurderer vi situasjonen som alvorlig», heter det.

Les også:

DNB-sjefen venter på oljesmellen: - Den kommer til å synes

Eurosjefen varsler «en stor avgjørelse» om Hellas  

Se DNtv: Her er Dnb-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.