Troms Kraft saksøkte i 2013 sin tidligere konsernrevisor PwC for uaktsom revisjon, etter at Troms Kraft tapte 1,7 milliarder kroner på regnskapsfeil i det svenske datterselskapet Kraft & Kultur. Nå har partene inngått forlik, meldte selskapene i en pressemelding fredag ettermiddag.

Denne uken ble den tidligere sjefen i Kraft & Kultur, Boris Benulic, dømt til tre og et halvt års fengsel for grov svindel i den relaterte straffesaken.

PwC har hele tiden hevdet at kravet mot selskapet er grunnløst, og at tapene til kraftselskapet var selskapets eget ansvar. Partene vil ikke kommentere DNs spørsmål om PwC betaler erstatning til Troms Kraft, og hvor stort et eventuelt erstatningsbeløp er.

– PwC har hele tiden hevdet at dette søksmålet har vært grunnløst. Når vi nå likevel har inngått et forlik, er det grunnet prosessøkonomiske hensyn og den store ulempen det er å ha en slik sak uløst i mange år fremover, uttaler administrerende direktør i PricewaterhouseCoopers (PwC), Håvard S. Abrahamsen i pressemeldingen.

Kommunikasjonsdirektør Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft vil ikke kommentere spørsmålet og viser til den felles pressemeldingen som partene sendte ut fredag.

– På Troms Krafts vegne ønsker jeg å gi uttrykk for at vi er tilfreds med at partene har kommet til enighet. Forliket bidrar for Troms Krafts del til å skape ro rundt selskapet, uttaler styreleder i Troms Kraft, Inge K. Hansen, i meldingen.

Troms Kraft har også saksøkt det svenske revisorfirmaet Grant Thornton for uaktsom revisjon. Saken kommer opp for Stockholm tingrett i september.

 

Les også: Håpet stiger for Hellas

DNB-sjefen venter på oljesmellen: - Den kommer til å synes

Norske matpriser ble dyrere - USA-ferien ble betydelig billigere

 

Se også:

Her er DNB-sjefens beste sparetips:

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.