Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Jus

Spanske sjøfolk saksøker staten

Spanjoler som ikke får pensjon etter å ha jobbet på norske skip, krever etterbetalt pensjon fra den norske stat.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Den norske stat vil i nær fremtid bli stevnet for Oslo tingrett av 200 spanske sjøfolk eller deres etterlatte, med krav om å få retten til pensjon for den tiden de jobbet på norske skip, sier advokat Øivind Østberg, som representerer de spanske sjøfolkene, til ABC Nyheter.

12.000 spanske sjøfolk som i etterkrigstiden og frem til 1994 jobbet på norske skip, ble trukket for skatt, men ikke trygdeavgift til Norge. Dermed opparbeidet de verken spanske eller norske pensjonspoeng.

I 30 år har de kjempet for å få pensjon fra Norge eller via en norsk-spansk avtale, og nå går 200 av dem sammen med interesseorganisasjon Long Hope rettens vei i Norge.

Norges ambassadør til Spania, Johan Vibe, har tidligere uttalt til nettavisen at det ikke finnes et rettslig grunnlag for å yte spanjolene trygd eller tilbakebetale skatt. Vibe opplyser at saken allerede har blitt vurdert av departementer og sivilombudsmannen.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Næringsliv Spania Jus
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer