Blant annet har halvparten av bedriftene mangelfulle arbeidsavtaler, og to av fem gir heller ikke opplæring i sikkerhet, melder NRK.

- Det er mange som jobber 17-18 timer flere dager i strekk uten fri, og vi ser at noen ikke har arbeidskontrakt eller får den lønnen de skal ha. Fire av ti bedrifter har heller ikke lært opp sine arbeidstakere i helse, miljø og sikkerhet, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

Tilsynet har sjekket 503 bedrifter i overnattings- og serveringsbransjen hittil i sommer, og innen året er omme skal de ha undersøkt til sammen 2.000 bedrifter.

Svendsen understreker at funnene ikke er representative for utelivs- og overnattingsbransjen som sådan, siden Arbeidstilsynet spesielt går etter de stedene de antar at arbeidsmiljøloven brytes.

- Men det forteller at det er nødvendig at Arbeidstilsynet gjør en innsats i denne bransjen, sier Svendsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.