Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
En rekke anbefalinger fra den svenske reklamasjonsnemnda om å betale erstatning til flypassasjerer for forsinkelser, er ikke etterfulgt av Norwegian. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix.
En rekke anbefalinger fra den svenske reklamasjonsnemnda om å betale erstatning til flypassasjerer for forsinkelser, er ikke etterfulgt av Norwegian. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix. les mer

Sverige

Norwegian pekes ut som flyversting i Sverige

Norwegian havner øverst på den svenske reklamasjonsnemndas svarteliste over flyselskaper som ikke betaler erstatning. Selskapet sier det er uenig med nemndas vurderinger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Selskapet har tatt over den lite ærefulle plasseringen fra Ryanair, viser en gjennomgang magasinene Vagabond og Råd & Rön har gjort.

34 ganger har Norwegian unnlatt å betale erstatning til tross for nemndas anbefaling. 32 av tilfellene handler om forsinkelser.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) mener selskapet burde betalt ut rundt 400.000 svenske kroner i erstatning.

Uenig

Norwegian sier verstingplassen skyldes problemer med en ny flytype, som ble levert uten å ha vært testet i kommersiell trafikk. Problemer med selskapets Dreamliner-fly fra Boeing har ført til forsinkelser for mange reisende.

– Vi har ikke fulgt nemndas anbefalinger fordi det har vært snakk om forsinkelser som skyldes produksjonsfeil. EU-domstolen har sagt at produksjonsfeil er en ekstraordinær omstendighet, og dermed bortfaller de reisendes rett til erstatning, forklarer selskapets informasjonssjef i Sverige, Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Hun sier selskapet i de aktuelle sakene har vært uenig i nemndas vurdering, men at de ellers alltid følger anbefalingene fra ARN.

 

Les også: - Derfor politianmelder vi Norwegian

 
Stevner Norwegian - mener flykaptein ble usaklig oppsagt

Norwegian falt tross «bunnsolid» rapport  

 

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Næringsliv Norwegian Sverige
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.