– Vi må dessverre beregne noen forsinkelser, så følg med på oppdateringer på torp.no, skrev flyplassen i Sandefjors på sine nettsider.

Det var NTB som først meldte om saken.

Markedssjef Trine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord Lufthavn omtalter situasjonen som «fortvilt», både for passasjerene og for Torp.

Hun anslår at mer enn 1000 passasjerer blir berørt av forsinkelser som følge av stegningen mellom klokken 16.20 til 17.40 fredag.

Høstferie

- Det er en ettermiddag med veldig stor utfart. Det er klart at det berører mange mennesker. Folk har måttet smøre seg med tålmdoghet. Vi har gjort noen små, ekstra tiltak i passasjerterminalen.

- Hvor store forsinkelser dreier det seg om?

- Fra 30 minutter og opp mot halvannen time. I denne perioden har vi flyvninger til England, Kanaiøyene, Amsterdam og Kreta, i tillegg til en rekke innenriksavganger, opplyser Kleive-Mathisen til DN.

Hun hevder at «Avinor ikke leverer varen».

- Når vi vet at vi har fulle fly med masse folk som skal på høstferie og denne meldingen ramler inn, vil jeg si at de har organisert seg fryktelig dårlig når sånt kan skje, utdyper hun.

Akutt sykdom

Kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor opplyser til DN at bemanningsproblemene skyldes sykdom.

- Dette er et akutt sykdomstilfelle. Det var tre stykker som ble akutt syke. Det er dessverre slik som kan skje, sier Løksa.

Han legger til at dem som er på jobb, har en lovpålagt pause på en time, og at det var i denne timen at luftrommet måtte stenge.

Les også: - Vi ønsker en svekket valutakurs, uten at den går «helt bananas»

Hafjell på pristoppen

Tysklands transportminister: - Dieseljukset omfatter også VWs lastebiler

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- River skinnet av pølsa:

- River skinnet av pølsa!
- Kan vanskelig tenke meg en kulere bil. Mercedes presenterer nye biler på bilmessen i Frankfurt.
00:40
Publisert: