Undersøkelsen, gjort blant 800 piloter i konsernet, viser også at 30 prosent oppgir at de er på utkikk etter jobb i andre selskaper og hele 75 prosent av pilotene i undersøkelsen svarer at de ikke vil anbefale Norwegian som arbeidsgiver, skriver Klassekampen.

– For noen år siden var det ingen som aktivt søkte seg til andre selskap, nå er det nesten en tredel. Utviklingen er dramatisk, sier Alexander Tinholt, internasjonalt ansvarlig i Norwegian Pilot Union (NPU) som organiserer de skandinaviske pilotene i selskapet.

På sikt frykter han at det vil bli vanskeligere å rekruttere erfarne piloter.

Norwegian har de siste fem årene vært preget av konflikt etter å ha blitt delt opp i 26 underselskaper og nesten samtlige piloter er nå ansatt i underselskap eller bemanningsbyråer som leier piloter og vedlikeholdstjenester tilbake til Norwegian.

Ledelsen i Norwegian tror ikke pilotene vil rømme selskapet.

– Vi verken håper eller tror at det er tilfellet. Vi opplever generelt at våre piloter er fornøyde med sin arbeidssituasjon. I tillegg er det mange piloter som søker jobb i konsernet, skriver Thomas Hesthammer, flygesjef i Norwegian i en kommentar til Klassekampen.

 

Les også: Oljebeltet får trøkken

Tour de Café

- Det som skal til er at sprit, tobakk, godis og kjøtt blir billigere i Norge

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Maria er Norges raskeste østersåpner:

Maria er Norges raskeste østersåpner
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Denne helgen skal hun konkurrere mot verdenseliten. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:39
Publisert: