Et privat selskap ønsker å sette båten inn i trafikk fra Longyearbyen fra omkring 20. mai og til høsten neste år.

– Det blir et helt nytt tilbud i reiselivet på Svalbard. Bruk av denne båten vil gjøre at turister og andre kan komme seg mye lenger på kortere tid, sier mannen bak selskapet og satsingen, Sten-Are Paulsen, til Svalbardposten.

Det er 40 år siden de første hurtigbåtene ble tatt i bruk på fastlandet, mens utviklingen på Svalbard har stått stille.

Før båten skal settes på vannet, har Paulsen planlagt å endre navn på katamaranen. Til å drifte båten skal det være et mannskap på tre pluss en guide som også skal være matros.

– Planen er å starte fra Longyearbyen klokka 9 om morgenen, kjøre til Barentsburg, og være tilbake i Longyearbyen klokka 13, sier han.

Paulsen har i lengre tid jobbet med å få godkjenning fra myndighetene til å drive denne typen virksomhet på Svalbard. Saken måtte til behandling i Næringsdepartementet før Sjøfartsdirektoratet kunne se på den.

Sjekk skattelistene for 2014 her

Les også:

- Det finnes ingen helg, pause eller ferier i denne bransjen  

Dette er landets rikeste under 30

Asia i dag: Seks «Manhattan» står tomme i Kina  

Se DNtv: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt  annerledes.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.