Med neste én milliard i omsetning er skjønnhets- og velværekjeden Vita landets største med vel 200 butikker. Vita konkurrerer blant annet mot svenskeide Kicks, som har 250 utsalgssteder i Norge, Sverige og Finland.

I 2013 sikret oppkjøpsfondet FSN Capital seg kosmetikk-milliardær Terje Stykkets aksjepost i Vita, og eier nå selskapet sammen med Norgesgruppen.

«Ulikt syn»

– Vi ser meget sterke vekstmuligheter og utsikter for handelshuset i fremtiden, både i Norge og Skandinavia, sa Vita-sjef Roar Arnstad til DN i juli 2013.

I høst har Arnstad i all stillhet forsvunnet ut av Vita.

«Dette er en løsning som styret og Arnstad er kommet frem til i fellesskap som et resultat av en prosess som har pågått over noe tid. Bakgrunnen for fratredelsesavtalen er at styret og Arnstad har ulikt syn på hvordan Vita skal drives videre fremover», heter det i en melding DN har fått oversendt fra partner Patrice Jabet i FSN Capital.

Hverken Jabet eller Arnstad vil kommentere omfanget av sluttpakken Vita-sjefen har fått. Ifjor tjente Roar Arnstad vel 3,5 millioner kroner og fikk 195.000 kroner i annen godtgjørelse, ifølge årsregnskapet. Vitas finansdirektør Knut Røsjorde fungerer nå som midlertidig leder av skjønnhetskjempen mens selskaper jobber med å rekruttere ny administrerende direktør, opplyser Patrice Jabet.

– Vita har under Roars ledelse hatt en meget god finansiell og markedsmessig utvikling. På vegne av eierne og styret vil jeg rette en stor takk for hans betydelige bidrag til denne sterke verdiskapingen. Vi ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Dag J. Opedal.

Stolt

Vitas endring av daglig leder ble registrert i Brønnøysundregistrene 19. oktober, men ifølge kjeden og Roar Arnstad selv hadde han siste arbeidsdag i slutten av september.

– Jeg er stolt av hva vi har oppnådd de siste åtte årene. Siden 2007 har vi mer enn doblet omsetningen og vi har mangeganget lønnsomheten. Vi har økt antall butikker fra 97 til over 200 i samme periode, vår markedsandel har gått fra 13 til over 28 prosent. Denne positive utviklingen hadde imidlertid ikke vært mulig uten alle Vitas dyktige medarbeidere, samt våre gode samarbeidspartnere og leverandører, skriver Roar Arnstad.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.