Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Scientologikirken i Norges gamle lokaler i Grenseveien 51 på Hasle er i ferd med å rives. Foto: Adrian Nielsen
Scientologikirken i Norges gamle lokaler i Grenseveien 51 på Hasle er i ferd med å rives. Foto: Adrian Nielsen les mer

Næringseiendom

Trues med konkurs

Scientologikirken i Norge trues med konkurs. – De har vært en dårlig betaler, sier Stig Bjarne Sandøy i Panorama­gruppen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Scientologikirken

Scientologikirken er en omstridt religiøs bevegelse grunnlagt av den amerikanske science fiction-forfatteren L. Ron Hubbart på 1950-tallet.

Bevegelsen tilbyr blant annet personlighetstester og utvikling, og har vært kritisert for å tilby veldig dyre tester og analyser.

Scientologikirken ble i 1996 dømt til å betale tilbake 600.000 kroner til en mann som hadde tatt opp lån for å delta på kurs og kjøpe kursmateriell av Scientologikirken.

Scientologikirken i USA har en rekke kjendiser som medlemmer, blant dem skuespillerne Tom Cruise, Lisa Marie Presley og John Travolta.

Bevegelsen etablerte seg i Norge på 1970-tallet.

Vis mer
Gullsmedleverandøren Panoramagruppen har leid ut lokaler til den norske Scientologikirken i Grenseveien i Oslo. Men nå er det slutt. Scientologikirken har flyttet, men har etterlatt seg ubetalt husleie på tilsammen 292.434 kroner.

Vil rydde opp

Nå vil utleieren slå den religiøse organisasjonen konkurs.

– De har vært en dårlig betaler og skylder leie for rundt ni måneder, sier administrerende direktør Stig Bjarne Sandøy i Panoramagruppen.

Scientologikirken har nettopp flyttet inn i nye lokaler i Tollbugata i Oslo sentrum. Den bestrider ikke kravet.

– Dette er noe vi arbeider for å rydde opp i, sier talsperson Rasmus C. Lossius i Scientologikirken i Norge.

Han forklarer at enhver scientologikirke er ansvarlig for sin egen drift, og at det ikke er noen finansiell støtte å hente fra hverken sentralorganisasjonen i USA eller andre.

Scientologikirken har flyttet til nye lokaler i fjerde etasje i Tollbugata 7. Foto: Adrian Nielsen
Scientologikirken Oslo er registrert som religiøs forening i Brønnøysundregistrene, og har ikke offentlige regnskaper. Lossius ønsker heller ikke å dele detaljer om organisasjonens regnskap med DN, men sier at inntektene i 2015 ligger an til å bli høyere enn ifjor.

Ber om donasjoner

Lossius understreker at organisasjonen er trygg på at den vil klare å unngå konkurs, og oppfordrer medlemmer og andre til å komme innom med donasjoner.

– Dette er ikke en god nyhet og noe vi selvsagt skulle ønske vi var foruten. Scientologikirken finansieres av donasjoner fra medlemmene våre og interesserte som har tro på den anvendte religiøse filosofien som vi arbeider med. Nå vil jeg oppfordre medlemmer og støttespillere til å komme innom og donere, så skal vi får ordnet opp i dette så fort som mulig, sier han.

Les hele avisen her.
Næringsliv Religion Næringseiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.