Lakseanalytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd sier til NRK at de høye prisene vil kunne skape lavere lønnsomhet for norsk sjømat på sikt.

– Blir prisen for høy, vil konsumentene kunne velge bort laksen. Og det er ikke gitt at kundene kommer tilbake igjen når de først har gått til andre markeder. Globalt sett er laksen nemlig en veldig liten kategori, selv om den står for to-tredeler av den norske sjømateksporten, sier Aandahl.

Etterspørsel må opp eller priser ned

Ved slutten av 2015 var eksportprisen på fersk laks 53,26 kroner per kilo. Eksportprisen for hel fersk laks har aldri vært høyere, ifølge SSB.

– En lavere lønnsomhet for norsk laks kan forhindres ved at man gjennom produktutvikling og markedsføring øker etterspørselen, eller så må produksjonen økes slik at prisene kommer ned på et nivå som forbrukerne aksepterer, sier han til NRK. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Det er vanskelig å ikke tjene penger

 
Meglerhus: 2016 ser svakt ut for oppdrettsnæringen