Torsdag kveld samlet Norges næringslivstopper seg til NHOs tradisjonsrike årsmiddag.

Fornøyde med dagens konferanse, ønsket NHO-sjef Kristin Skogen Lund og NHO-president Tore Ulstein gjestene velkommen til Oslo Spektrum, der også konferansen fant sted torsdag.

Se bildeserie nederst i artikkelen.

- Vi har hatt en veldig fin dag og en spennende konferanse. Det er et viktig tema og jeg tror det blir veldig kjekt i kveld, sier Ulstein til DN.

Gjestene så ut til å være fornøyde med dagens arrangement, samt årets tema som var endringene arbeidslivet står overfor i en tid der teknologi og digitalisering stadig tar mer overhånd. 

- Jeg regner med at det blir mange interessante samtaler. Her vil jeg både møte næringslivsaktører som ser nye muligheter og er i vekst, og andre som har betydelig større utfordringer, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til DN.

- Utfordring for næringen

Hun legger imidlertid ikke skjul på at de siste dagers oljeprisfall og børsras vil bli et tema rundt bordene torsdag kveld.

- Mange vil være opptatt av markedsutsiktene for olje- og gassrelatert næringsliv, fordi veldig mange er sårbare for det vi nå ser. Andre vil være opptatt av hvilke muligheter det gir norsk økonomi. Selv om det er utfordrende gir det også store muligheter, sier hun.

- Hva betyr en oljepris ned mot 30 dollar fatet for Norge?

- Dette er først og fremst en utfordring for næringen selv. Det er krevende for de som er berørt, men for budsjettet som sådan påvirker ikke dette norsk økonomi på kort sikt, sier finansministeren.

Større usikkerhet enn noen gang

Rema 1000-gründer Odd Reitan hadde ikke anledning til å komme på dagens konferanse, men tror kveldens arrangement vil bli bra.

Han har merket seg de siste dagers store fall i oljeprisen og børsras rundt om i verden.

- Jeg er litt glad jeg ikke er i olje nå, sier Reitan til DN.

- Det er klart at det må være fælt, jeg synes jo det er fælt å lese om, legger han til.

Aker-sjef Øyvind Eriksen mener det er vanskelig å komme unna at de dårlige tidene i olje- og gassindustrien blir et tema under kveldens middag.

- Usikkerheten er større enn noen gang, understreker han.

- Men da gjelder det å ha fleksibilitet og sterke balanser, det har vi jobbet lenge med i Aker. Vi, og mange med oss, kommer til å stå i dette og, legger Eriksen til.

- I godt lag

Statoil-sjef Eldar Sætre tror stemningen torsdag kveld blir god.

- Det er det jo alltid i godt lag. Jeg gleder meg mest til å snakke sammen med andre enn de som nødvendigvis bare snakker om olje og gass, sier han.

Sætre tror konferansens tema vil bli et sentralt samtaleemne.

- Også situasjonen for ulike bransjer, kanskje kommer oljeprisen til å bli et viktig tema, understreker Statoil-sjefen.

Sitter rolig

Avtroppende Norges-sjef Gunn Wærsted for Nordea, som nylig ble utnevnt som ny styreleder i Telenor, peker på at stemningen pleier å bli god på NHOs årsmiddag.

- Jeg tror samtaleemnet blir det som har vært tema på konferansen. Det som går på den økonomiske situasjonen i Norge, digitalisering og så videre, sier Wærsted.

Også hun trekker frem at det er usikre tider..

- Jeg synes det er veldig vanskelig å forstå sammenhengene i det som skjer. Det er veldig mye usikkerhet, ikke bare på markedet men også geopolitisk. Men jeg sitter rolig, jeg tror det er det beste, sier Wærsted.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også fra NHOs årskonferanse:

- Jeg kan ikke la meg distrahere av dagens oljepris

- Det blir et blodbad

Nå samles Norges elite i Oslo: - Det er Øya-festival for politikere og samfunnsengasjerte folk

Se DNTV: Her går LO-lederen på NHO-scenen for første gang

Her går LO-lederen på NHO-scenen for første gang
LO-lederen og NHO-lederen snakket sammen fra scenen under den årlige NHO-konferansen. Nå skal de samarbeide for å øke sysselsettingen i krisetider. Video: Smartcom:tv
19:03
Publisert: