TDN Finans presseklipp:

Krever oljeåpning av Lofoten
LO-leder Gerd Kristiansen vil konsekvensutrede Lofoten for oljeboring for å unngå en ny nedgang i bransjen lenger frem i tid. Hun ber folk tenke på hvem som finansierer Norges velferd. (DN side 13)

Ni av ti mener at SSN er for positive
SSB nedjusterer sine prognoser for norsk økonomi. Likevel mener ni av de ti økonomene DN har spurt at spådommene fra SSB er for optimistiske. -Jeg tror konsumveksten blir lavere og boliginvesteringene svakere enn SSBs anslag. Jeg tror ikke ledigheten når toppen før i 2017, og da er den over fem prosent, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank. (DN side 10-11)

Venter ny sterk boligprisvekst
SSB tror boligprisveksten vil ta av fra neste år. Tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem ber bankene være nøkterne. SSB anslår 1,4 prosent prisvekst i 2016 og 5,1 prosent i 2017. DN side 8-9).

Utrendy norsk vekst
Den norske veksten har vært så svak så lenge at SSB nå senker grensen mellom lav- og høykonjunktur. Den anslåtte trendveksten i fastlands-BNP er gradvis senket fra 3 prosent før finanskrisen, til nå 2,0 prosent. (FA side 12-13)

Tviler på redningsplan
Kredittanalytiker Thomas Faeh tror ikke Norske Skog får med obligasjonseierne på den planlagte redningsplanen. -Hvis Norske Skog forblir uenig med revisor og kan leve med anmerkninger, er det i praksis konkurs, men later som det har forutsetning for fortsatt drift, sier Faeh. (DN side 14-15)

Tror bunnen er nådd
Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank mener bunnen i silisiumpriser er nådd for denne gang og at Rec kan se ut til å ha funnet en vei rundt handelskrigen mellom USA og Kina, og at det øker sannsynligheten kraftig for at fabrikken i Moses Lake kan gjenåpnes. Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie er ikke like optimistisk med tanke på Recs kursutvikling. (FA side 14)

Les også:

Sivilisert tone i republikansk debatt

Asia i dag: Tidenes dyreste naturkatastrofe

Her tjener de 3,5 mill. – i snitt dnPlus

 

Se også på DNtv: Tjener godt på påbud

Tjener godt på påbud
Det omstridte redningsvestpåbudet som ble innført i 2015 har bidratt til sterk salgsvekst for Regatta. Den norske redningsvestprodusenten har hatt en salgsvekst på 30 prosent på et drøyt år. Også salget av flytevester for hunder øker.
01:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.