«Som alle nok forstår er jeg svært skuffet over at Høyesterett, uten noen som helst begrunnelse, har avvist å behandle ankene over lagmannsrettens dom. Vi trodde hele tiden at Høyesterett ville behandle saken», skriver Ingebrigtsen i et innlegg på Facebook, ifølge Stavanger Aftenblad.

«Et av de viktigste prinsippene i en rettsstat, er at man ikke skal kunne dømmes uten at det fremgår klart av loven. Mine advokater, og den dissenterende dommeren, mener at dette ikke er tilfelle i vår sak, og vi vil derfor bringe saken inn for Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol i Strasbourg», fortsetter han.

Tidligere i uken kom et enstemmig ankeutvalg fram til at saken ikke skal fremmes for Høyesterett.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen dømt til ni år i Acta-saken og Derfor ble Acta-gründeren dømt

I Gulating lagmannsrett ble Ingebrigtsen, som regnes som hovedmann i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, dømt til ni års fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget med en prøvetid på to år. I perioden 2004 fram til pågripelsen i juni 2008 handlet de tiltalte Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner, ifølge tiltalen.

I Facebook-innlegget skriver Ingebrigtsen blant annet at han og advokatene hans mener dommen «skaper behov for prinsipiell grensedragning, blant annet på hva som skal til for at en aksje skifter eier». (©NTB)

Les også:

Vårens fem beste bilnyheter

– Skaff deg et hoppetau og begynn å hoppe!

DNs quiz: Kan du mer om økonomi enn studentene?

Fått med deg denne?

Porsche med 400.000 kroner i rabatt
Når Porsche bygger Cayenne med ledning, sparer norske bilkjøpere store summer i avgifter.
01:33
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.