Saken er oppdatert.

Solberg måtte svare på spørsmål om Bjerkes redegjørelse og reaksjonene på den da hun tirsdag møtte norske journalister i Singapore før åpningen av en stor konferanse for norsk næringsliv som ønsker å satse i regionen.

– Redegjørelsen er nå gått gjennom av næringsminister Monica Mæland sammen med Næringsdepartementet. De kom til at redegjørelsen ikke svarer på alle spørsmål. Når Næringsdepartementet har flere spørsmål, sier det seg selv at redegjørelsen ikke var god nok, sier Solberg til NTB.

Synsing

Statsministeren mener imidlertid at kommentarer og reaksjoner av typen «Bjerke har ikke forstått alvoret», blir litt for premature.

– Som myndigheter må vi være redelige og skikkelige. Så det blir en type subjektiv synsing jeg ikke vil begi meg inn på før vi får alle svarene, sier hun.

Heller ikke et forslag fra egne rekker om å selge staten helt ut av DNB, har statsministeren sans for.

Feiltrinn

Konferansen holdes i Singapore, som er et av verdens minst korrupte land. Det kan man ikke si like ubetinget om alle nabolandene.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund sa til NTB tidligere tirsdag at det er fort gjort å trå feil for norske bedrifter som vil inn på det asiatiske markedet.

Solberg mener at lovverket er godt nok i så måte.

– Det er bedriftene selv om har ansvar for å holde seg på riktig side, sier hun.

Korridortema

Avsløringene som har fått navnet Panama Papers er tema i korridorene når norske virksomheter innen rederi, offshore, shipping, teknologi, banker, advokater og rådgiver skal lære av hverandre de neste to dagene.

Solberg tror likevel ikke saken vil kaste skygger over konferansen, men kanskje fenomenet bør gjøre det:

– Avsløringene viser det som er noe av utfordringene i noe av den internasjonale økonomien. Mange velger å ikke betale skatt og involvere seg i annen kriminalitet. Mye menneskesmugling og narkohandel i verden skjer med pengestrømmer via skatteparadiser og denne typen pengeplasseringer. Det gjør verdensøkonomien vanskeligere, sier Solberg.

Fortsetter granskingen

DNB-styret lover å fortsette granskingen av bankens omstridte skatteparadis-virksomhet.

Tirsdag fikk styret et nytt brev fra næringsminister Monica Mæland, som krever ytterligere svar på en rekke spørsmål, etter at DNB-styret la fram sin redegjørelse mandag.

 – Spørsmålene fra departementet bekrefter det vi skriver i redegjørelsen, nemlig at dette er en sak som krever grundige undersøkelser. Disse vil fortsette for at vi skal få et best mulig bilde av saken og lære av den, sier styreleder Anne Carine Tanum i en pressemelding.

Mæland ba tirsdag styret om å vurdere behovet for en ekstern vurdering av saken.

Styret viser imidlertid til gårsdagens presentasjon og at advokatfirmaet Hjort er engasjert for å gjennomgå saken. Advokatfirmaet Hjort vil rapportere til styret.

Les også: Ber staten selge seg ut av DNB

Internrevisoren: - Kan ikke uttale meg

Vil at alle aksjer skal oppgis
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Bård Bjerkholt: - DNB har sovet i timen
Denne saken bør få konsekvenser for DNB, sier DNs kommentator. Han tror styrets tillit til Rune Bjerke er svekket.
02:22
Publisert:

Slik forklarer DNB-sjefen at Luxembourg-affæren kunne oppstå
- Det må ikke brukes som en unnskyldnig eller bortforklaring, men det er viktig å minne om dette...
01:34
Publisert: