NRK har snakket med to nåværende og én tidligere ansatt i Michael Kors-butikken i byen. De reagerer kraftig på overvåkingen.

– Det er ikke en arbeidsplass, det er helvete, sier en av dem som jobber i butikken. Alle de intervjuede har bedt om å få være anonyme. De forteller at hele butikklokalet, kontoret og lagrene er overvåket. En kjøkkenplass og toalettet er de eneste stedene der de slipper unna kameraene. I tillegg er de ansatte utstyrt med små radioer som skal gjøre det enklere å gi raske beskjeder.

Detaljstyring

– Sjefen oppholder seg mye på kontoret, foran en skjerm med alle overvåkningsbildene, og gir oss instrukser via radioen, sier en ansatt. Det hun forteller, gir inntrykk av en detaljstyring, og kvinnen forteller at det er «veldig forstyrrende» å få instrukser på øret hele tiden i samhandling med en kunde.

Når de har tatt opp forholdene med sjefen, har de ansatte fått beskjed om det er kjedens policy og at reglene må følges.

Butikksjefen vil overfor NRK verken bekrefte eller avkrefte praksisen. Kanalen er blitt henvist til en PR-ansvarlig, men har ikke klart å få noen tilbakemelding fra kjeden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sjefer: Ta ferie! dnPlus (DN+)

 
Norske myndigheter advarer mot hotellspionasje

Hold deg oppdatert på DN Investor