Petter Stordalen hadde sitt beste år noensinne, skriver Finansavisen.

Hotellkongen har summert opp hotelleiendommer og hotelldrift i Anker Holding-konsernet, samt hotellene han kjøpte av Asmund Haare og to andre hotelleiendommer som ligger i et eget konsern, rensket bort interntransaksjoner og kommet ned til hva imperiet virkelig genererte ifjor.

Han konkluderer med at han aldri har gjort det bedre etter en kontantstrøm på nesten 1,2 milliarder kroner - en utvikling som har fortsatt i år.

- Hotellselskapet leverte et rekordresultat ifjor. Jeg er sikker på at vi får et nytt rekordår i år. Det er i hvert fall målet, sier Stordalen.

Hotelldrift og investeringer i Anker Holding ga ham en netto omsetning på 8,25 milliarder kroner, et resultat på 373 millioner og en kontantstrøm på 863 millioner. Eiendommene i Anker Properties leverte et resultat på 499 millioner og en kontantstrøm på 544 millioner.

Totalt endte Stordalen opp med et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner og et resultat på 633 millioner før skatt. Kontantstrømmen endte på nær 1,2 milliarder.

Hvor mye av dette han tar ut selv, har han ikke tatt stilling til.

- Jeg har jo ingen lønn, så noe må jeg ha for å ha for å holde driften i gang, sier Stordalen.

Les også: Mitsubishi innrømmer utslippsjuks

Planlegger skipsfart i Nordvestpassasjen

Se DNtv:

Donald Trump mener kappløpet allerede er avgjort
Donald Trump vant som ventet nominasjonsvalget i New York natt til onsdag norsk tid. På talerstolen etter seieren sa Trump at han er umulig å ta igjen og at det ikke er mye til kappløp mellom ham selv og Ted Cruz lenger.
01:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.