Det svenske børsnoterte Skistar-konsernet, som blant annet eier alpinanleggene i Trysil og Hemsedal, betaler ti millioner euro, tilsvarende vel 92 millioner kroner, for en aksjepost på 68 prosent i alpianlegget i østerrikske St. Johann.

Skistar har helt siden 1990-tallet hatt ambisjoner om  å ta en posisjon i Alpene, men det var først ifjor høst at en intensjonsavtale ble signert med St. Johanner Bergbahnen GmbH.

Les også: Toppår i skibakkene dnPlus (DN+)

St. Johann ligger i Tyrol 125 kilometer fra München og 95 kilometer fra Innsbruck.

Skistar opplyser at selskapet det nå kjøper seg inn i har en omsetning på rundt syv millioner euro (65 millioner kroner) med et resultat etter skatt på 1,8 millioner kroner.

SkiStars konsernsjef Mats Årjes skriver i en pressemelding at selskapet nå kan «komplettere våre skandinaviske destinasjoner med et europeisk skisted for våre gjester. Vi får også muligheten til å profilere St. Johann som en SkiStar-destinasjon med fokus på gode skiopplevelser for familien mot en europeisk kundegruppe. Vi ser etableringen i Alpene og St. Johann som et utviklende og spennende steg for SkiStar».

 

Les også:

Solgte alle Telenor-aksjene før rapporten  

  Flyter opp igjen dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.