Fra og med 17.mai avslutter Rema 1000 bruk av sperrebånd på søndager, opplyser matvarekjeden i en pressemelding søndag kveld.

Bare butikker i turistkommuner og forretninger som har et salgsareal på lovlige 100 kvadratmeter vil fortsatt holde åpent, opllyser Rema.

Praksisen med å avgrense mange butikker bare med sperrebånd har vakt oppsikt og Rema mener nå hensikten er oppnådd, ettersom konkurrenten Norgesgruppen bygger om flere av sine butikker

– Vi ønsker ikke å drive ulovlig. Vi har bare tolket regelverket slik våre konkurrenter har gjort i mange år, sier Jan Frode Johansen, administrerende direktør i Rema Franchise i pressemeldingen.

- At Norgesgruppen nå stenger og bygger om flere av sine Kiwi- og Joker-butikker, ser vi på som en innrømmelse, og endelig en faktisk vilje til å følge loven, selv om våre undersøkelser i dag viser fortsatt ett titalls brudd på denne loven, sier Johansen.

Lørdag fortalte Norgesgruppen til DN at matvarekonsernet nå sender et korps med ingeniører og hemmelige kunder inn i egne butikker for å jakte brudd på søndagsreglene. Søndagskrig med laser dnPlus

- Vi beklager at noen har vist seg å være for store arealmessig, men gjør alt for å sikre oss at vi følger loven, sier Norgesgruppens toppsjef Tommy Korneliussen.

Først sendte Rema selvutnevnte kontrollører inn i konkurrentenes søndagsåpne butikker og listet mange butikker som ulovlige. Nå har Norgesgruppen fulgt opp med å hyre inn konsulentselskapet Multiconsult for å kontrollmåle sine 215 Brustad-buer.

Joker-butikkene var først ute til å bli kontrollerte, og foreløpige tall viser at 11 butikker holder søndagsstengt som følge av noe for stort areal.

– Disse butikkene vil først åpne når de har fått tilpasset sitt areal, sier Korneliussen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NTB søndag kveld at hun er glad over at de arge konkurrentene nå innfinner seg etter lovverket. Hun møtte både representanter for Rema 1000 og Norgesgruppen i forrige uke.

– Det er veldig gode signaler fra Rema og også fra Norgesgruppen der de har lyttet og hvor begge nå sier at de vil følge loven. Da forventer jeg at de vil gjøre det, sier Helleland.

Rema 1000 har holdt søndagsåpent med sperrebånd i en rekke butikker i de syv siste ukene. I pressemeldingen søndag kveld opplyser Rema at overskuddet fra de syv ukene med søndagsåpent vil bli donert til et veldedig formål.

(©NTB)

Les også:

Søndagskrig med laser dnPlus (DN+)

Negativ vekst for Rema dnPlus  (DN+)

Her hersker søndagskaoset

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.